

Council Meeting

A meeting of the Council will take place as follows:

Date: Thursday 30 January 2025

Time: 10am

Venue: Videoconference (Zoom)

Please contact the Council Secretary by email to <u>secretariat@hcpc-uk.org</u> if you are unable to attend or in the case of any enquiries.

Public meeting agenda

1.	Chair's welcome and introduction		10.00-10.05 (5 mins)	verbal
	a.	Apologies for absence	(0 11113)	
	b.	Approval of agenda To approve the agenda, including agreement to any change to the order of business at the meeting		
	C.	Declaration of members' interests in relation to agenda items To disclose any personal interest in any matter under consideration at the meeting, whether or not declared previously		
	d.	Minutes of the Council meeting on 5 December 2024 To approve		paper
	e.	Matters arising To note the responses to the actions from the previous meeting(s) held in public		paper
2.	To no	' s Report te ine Elliott, Chair	10.05-10.10 (5 mins)	paper

Performance reports

3.	Chief Executive's Performance Report To discuss Bernie O'Reilly, Chief Executive and Registrar	10.10-10.30 (20 mins)	paper		
4.	Finance Report To discuss Alastair Bridges, Executive Director of Resources	10.30-10.50 (20 mins)	paper		
5.	Fitness to Practise Performance Report To discuss Laura Coffey, Executive Director of Fitness to Practise and Tribunal Services	10.50-11.10 (20 mins)	paper		
	Items for discussion/decision				
6.	Appointment of Council committee members To note Karen Flaherty, Head of Governance	11.10-11.20 (10 mins)	paper		
7.	Appointment of Secretary to the Council To approve Bernie O'Reilly – Chief Executive and Registrar	11.20-11.25 (5 mins)	paper		
8.	The Health and Care Professions Council (Miscellaneous Amendment) Rules Order of Council 2025 To approve Alastair Bridges, Executive Director of Resources	11.25-11.35 (10 mins)	paper		
	Items for noting				
9.	Council forward plan 2025		paper		
10	Council reflection To offer views on the meeting, including what went well and what could be improved and reflect on the impact of meeting in person and how the HCPC's values have been reflected in discussions and decisions	11.35-11.40 (5 mins)	verbal		

11. Resolution

To resolve that the remainder of the meeting shall be held in private, because the matters being discussed relate to the following;

(a) information relating to a registrant, former registrant or applicant for registration;

- (b) information relating to an employee or office holder, former employee or office holder or an applicant for any post or office;
- (c) the terms of, or expenditure under, a tender or contract for the purchase or supply of goods or services or the acquisition or disposal of property;
- (d) negotiations or consultation concerning labour relations between the Council and its employees;
- (e) any issue relating to legal proceedings which are being contemplated or instituted by or against the Council;
- (f) action being taken to prevent or detect crime or to prosecute offenders;
- (g) the source of information given to the Council in confidence; or
- (h) any other matter which, in the opinion of the Chair, is confidential or the public disclosure of which would prejudice the effective discharge of the Council's functions.

ltem	Reason for Exclusion
12	Н
13	Н
14	Н
15	Н
16	В
17	С
18	Н
19	Н

Break

Private meeting agenda

12. Minutes of the private session of the Council meeting on 5 December 2024 To approve	2.00-2.05	paper		
 Matters arising To note the responses to the actions from the previous meeting(s) held in private 	2.00-2.05 (5 mins)	paper		
Items for discussion/decision				
14. Draft corporate plan 2025-26 headline priorities To discuss Claire Amor, Executive Director of Corporate Affairs	2.05-2.30 (25 mins)	paper		
15. Department of Health and Social Care consultation: Leading the NHS: proposals to regulate NHS managers To discuss Bernie O'Reilly, Chief Executive and Registrar	2.30-2.50 (20 mins)	paper		

 Council member remuneration To approve Karen Flaherty, Head of Governance 	2.50-3.05 (15 mins)	paper
17. Partner remuneration To approve Alastair Bridges, Executive Director of Resources Uta Pollmann, Partner Project Lead	3.05-3.25 (20 mins)	paper
18. Council reflection To offer views on the meeting, including what went well and what could be improved and reflect on the impact of meeting in person and how the HCPC's values have been reflected in discussions and decisions	3.25-3.30 (5 mins)	verbal
19. Council discussion	3.30 – 4.00 (30 mins)	verbal